Ben de Metz

Hello there! Mijn naam is Ben, ik ben 20 jaar oud en zit nu in mijn derde jaar geneeskunde. Te vaak blijven we nog zitten met vragen over ons lichaam, seksualiteit en hoe we nu eigenlijk helemaal in elkaar zitten. Dit wil ik mee helpen veranderen! Wanneer je een vraag hebt is de moeilijkste stap naar een antwoord of oplossing steeds deze vraag te durven stellen, en vanaf dat punt gaat alles vaak zoveel gemakkelijker omdat je er plots niet meer helemaal alleen voor staat. Dat is dan ook de bedoeling van dit forum: iedereen een veilige plek geven waar geen vraag te gek is en je met al je problemen terecht kan! Naast al het studeren vind ik het fantastisch om in de natuur te zijn, eventueel met een goed boek of fijn gezelschap.  Het belangrijkste dat ik wil meegeven aan jullie? Probeer af en toe eens nieuwe dingen uit, je weet pas dat je iets leuk vind als je het ook werkelijk hebt uitgetest! En wanneer je iets met twee doet, praat er dan over met elkaar! Zo weet je wat de andere fijn vindt, en kan je daar op inspelen.   

 

Ilja Oosterbaan

Hoi! Ik ben Ilja, ik ben 23 jaar oud, ik kom uit Nederland en ik ben op het moment bezig met mijn master in de seksuologie. Ik vind het enorm belangrijk om seksualiteit en relaties bespreekbaar te maken. Aangezien jongeren (jullie dus!) de toekomst vormen hoop ik door projecten zoals S.O.S. mijn steentje bij te dragen aan een leukere samenleving voor iedereen. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met lezen, dansen en gamen (met vrienden of course). Mijn boodschap aan jullie is: seks hoort leuk te zijn, je mag er gerust om lachen, en je hoeft je er niet om te schamen. Doe alleen dat waar jij je comfortabel bij voelt (en met toestemming van de ander natuurlijk), dan komt het helemaal goed.  

 

Thibault Stultjens

Hallo! Ik ben Thibault, 21 jaar oud en student geneeskunde aan de KU Leuven. Ik ben momenteel bezig aan mijn eerste masterjaar. Naast mijn studies ga ik graag op stap met mijn vrienden, nieuwe adresjes ontdekken of waag ik me al eens aan een tekening. Ik ben hier om naar jullie vragen en problemen te luisteren en zo goed mogelijk te helpen. Ik vind het namelijk enorm belangrijk dat er een plek is waar jongeren zonder enig oordeel of schaamte terecht kunnen met hun vragen, groot of klein. 

Hamid Shakeri

Hallo, mijn naam is Hamid en ik ben student geneeskunde. Mijn hobby’s zijn gamen, snowboarden en fitnessen.

In mijn omgeving merk ik op dat scholen, soms zelfs ouders, onvoldoende aandacht besteden aan seksuele opvoeding, relaties… noem maar op. Zo blijven te veel jongeren zitten met vragen die ze niet kwijt kunnen omdat ze het te gênant vinden om er een gesprek over te beginnen, wat natuurlijk valt te begrijpen. Dit forum is dus een plek waar je wel terecht kan met vragen, hoe gek je misschien ook denkt dat ze zijn. Zo hoop ik te helpen het taboe omtrent dit onderwerp te verbreken, en de jeugd te inspireren om hier wel over te praten met je partner, vrienden, of eventueel je kinderen later. Geloof me, dit kan aanleiding geven tot leuke gesprekken 🙂

Amber Klaver

Hoi hoi. Ik ben Amber. Ik zit in mijn 4e jaar geneeskunde. Ik hou ervan om met vrienden of mijn lief te gaan eten, is iets te drinken,… Maar af en toe geniet ik ook van een avondje voor mezelf. Gewoon een filmpje opzetten en een zakje chips opentrekken.

Ik vind het zeer fijn dat jullie een plek krijgen om al jullie vragen rond seksualiteit en relaties of andere dingen te beantwoorden. Weet dat het echt niet erg is om vragen te stellen. Ik leer zelf vaak nog dingen bij rond seks en relaties; door ze uit te testen, via de krant of gewoon door met vriendinnen te babbelen. Niets vind ik leuker dan met jullie deze weetjes te delen!

Amber Borremans

Mijn naam is Amber en ik ben 21 jaar. Momenteel zit ik in het vijfde jaar van de opleiding geneeskunde. In mijn vrije tijd dans ik graag, kijk ik heel wat series en spendeer veel tijd met vrienden (momenteel via videocall helaas). Seksualiteit en relaties is een onderwerp waarrond vaak nog te weinig informatie wordt verspreid. Ik herinner me zelf nog die awkward eerste kus en de momenten waarop ik me afvroeg wat nu juist “de regels” zijn rond relaties en seksualiteit… Mijn goede raad aan jullie is dan ook dat het belangrijk is te praten met de anderen en te zorgen dat als je iets nieuws probeert, je je hier ook goed over voelt. Iets nieuws proberen kan heel leuk zijn, probeer vooral je gevoel te volgen! Ik werk dan ook graag mee aan het forum om jullie vragen, groot of klein, te beantwoorden. Zo hoop ik dat het onderwerp voor jullie nog meer bespreekbaar wordt.

Iris Botermans

Hey hoi! Ik ben Iris, ik ben 24 jaar en net als Ilja kom ik uit Nederland. Ik ben naar Leuven verhuisd om de master Seksuologie te doen, omdat ik seksualiteit een heel interessant onderwerp vind. Seksualiteit is iets dat eigenlijk niet alleen over seks als activiteit gaat, ook in de samenleving kom je seksualiteit overal tegen, bijvoorbeeld als we het hebben over genderneutraliteit, seksuele oriëntatie en wetgeving. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen leert open te staan voor allerlei vormen van seksualiteit; alles is oké! Ik hoop dat jullie op dit forum zullen ervaren dat geen vraag te gek is en dat alles kan, zolang we naar elkaar luisteren en elkaar met respect behandelen. Naast mijn studie vind ik het leuk om te beachvolleyballen en te wielrennen en spreek ik graag met mijn vrienden af om spelletjes te spelen. Hopelijk spreken we elkaar eens op het forum!