Studentencongres


Een vaste waarde van BeMSA Leuven is ons jaarlijks Studentencongres!

Op dit evenement nodigen we enkele interessante sprekers uit die ons wat bijbrengen over hun vakgebied. We proberen elk jaar een actueel thema te kiezen, waarmee misschien niet iedereen bekend is zodat iedereen zeker met nieuwe kennis de zaal verlaat.


Aansluitend vindt ook een receptie met een hapje en een drankje plaats om de avond feestelijk af te sluiten.

De voorbije jaren organiseerden we onder andere al congressen over orgaandonatie en genderidentiteit. Het volgende studentencongres, met als thema: “Is er een dokter in de zaal?“, zal plaatsvinden op 24 oktober 2020.

Date je dokter

 

Twijfel je over wat je nu later wil gaan doen met je diploma?
Je altijd al afgevraagd wat de job nu werkelijk inhoudt?


Blijf niet met je vragen zitten en ga op date met artsen van alle specialismen.

 

Date de dokter is een evenement waarbij we artsen uitnodigen van verschillende disciplines. Via dit project krijgen alle deelnemende studenten de kans om meer info te krijgen over bepaalde specialisaties door een babbel aan te gaan met de desbetreffende arts. 

 

Op deze avond kan de student vrijblijvend een praatje maken met verschillende artsen. Hierbij is de student vrij om dit gesprek als ‘date’ aan te gaan of eerder als ‘koffieklets’ met meerdere studenten bij elkaar. De bedoeling van deze avond is voornamelijk meer te leren over de verschillende specialisaties.

Project Life


Project Life is een tweeledig project van BeMSA Leuven rond 
orgaandonatie en transplantatie.

 

Enerzijds wordt hier aan sensibilisering gedaan.

 
Anderzijds wordt er een unieke lessenreeks aangeboden aan studenten. Hierbij gaan verschillende proffen dieper in op de vele aspecten rond transplantatie en donatie zoals hart-, long- en abdominale transplantaties, het belang van stamcellen, ethische kwesties, toekomstperspectieven. Deze lessen zijn volledig gratis, en gaan door op campus Gasthuisberg Bovendien krijgt elke deelnemer de unieke kans om een orgaantransplantatie bij te wonen